Новорічний детектив від Зеленбуду. Чому поглумилися у Резиденції

Вчора чернівчани намилувалися у постах обрізаними ялинками у скверику навпроти Резиденції. Результат дій майстрів сокири і дизайну перевершив найсміливіші очікування. Я хотів би, щоб громадськість не випустила одну важливу деталь щодо цих ялинок. Керівник озеленителів Олександр Брязкало повідомив у Фейсбук, що «роботи по видаленню аварійних дерев проводяться працівниками тресту зеленого господарстава відповідно до звернень мешканців та дозвільних документів (ордер 238 від 06.07.2017 на видалення зелених насаджень)».

Тобто якийсь ордер, виписаний аж на початку липня 2017 року (!), раптом стає підставою, щоб напередодні нового 2019 року у сквер зайшли працівники Зеленбуду. І зрубали саме верхні частини ялинок, які можна реалізувати тільки в ці дні. Зауважимо, що інші вирубані дерева вони залишили, а відрізані верхівки вивезли одразу.

Видається, мета зачистки перлини садово-паркового мистецтва (яким би мав бути сквер навпроти Резиденції) вимірюється виключно у півлітрах. На виручку від ялинок. Побачили, схема склалася і зрубали. Блискавична імпровізація. А як виглядає — плювати. Це ж як береги втрачені!

Ось про це я хотів, щоб усвідомили саме цю подробицю. Я вже писав не так давно, як працівники цієї ж таки установи у парку Федьковича зрубали здорові дерева на п'ятачку нагорі, а якісь гнилі хворі дерева залишили догнивати внизу, ніби вони їх не стосуються. І це було так очевидно, що вражало. Це було кілька місяців тому. Тоді я написав, що якщо хочете мати ліві кошти, ви все ж маєте також виконувати свою роботу, а не класти на неї із гиготінням. За правилом: працюють тільки дурні.

Тільки гребете. Тільки. І тупо. Це якби лікар тільки брав кошти, але не лікував.

Це якийсь рекорд сцяння в очі громаді: зайти, ліниво зарубати собі на кишинів і так само ліниво відбрехатися.

Брязкала просто вигідно звільнити. Бо від таких речей користі не буде нікому. А по-іншому не зможуть. Це — система.

(фото: Альона Чорна)

1 коментар

Святослав Вишинський
Що особливо вражає: керівник тресту Олександр Брязкало в цьому інциденті навіть не бачить проблеми.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте