Шахери-махери, натхнення і вісімдесят п'ять тисяч

На сесію сьогодні навіть прибув якийсь чувак із Києва із незалежної медіа-профспілки з питання роздержавлення газети «Чернівці». Мовляв, усі в газеті охоплені бажанням роздержавитися. А депутати гальмують. Так роздержавитися хоче колектив, що із Києва чоловіка закликав.

Тепер щодо логіки. Чого б це колектив охопило таке дивне бажання? Щороку на газету «Чернівці» виділялося кілька сотень тисяч гривень, близько ПІВМІЛЬЙОНА. Вочевидь, якщо їх виділяли, то газета була ЗБИТКОВОЮ якраз на ці півмільйони. Чи це подарунок у кишеню був?

Двадцять років поспіль, газета зжирала по неймовірній сумі на рік. Наклад сьогодні жалюгідний, колектив все ще немалий, приміщення у центрі міста величезне. Тільки комунальні зжирають. З ЯКОГО ПЕРЕЛЯКУ (чи натхнення) цей колектив захотів стати господарем газети??! І як він може їм бути!!!

У кого з них є можливість оплатити хоча б один тижневий наклад? У них не може бути власних грошей, апріорі. Адже вони дотаційні. Звідки гроші хоча б на один випуск??? Куди вони так поспішають?

Тепер питання суто технічне. Майже сто тисяч гривень у цьому році рада спустила на примусово-добровільну підписку газети «Чернівці» для малозабезпечних. Виходить їх підписали на приватну газету??? Хто повертатиме ці гроші? Ось скан із додатку до бюджету:



Друге: я не міряв, але редакція розміщується у двох крилах. Тільки одне з них, так на око, десь метрів сімдесят-вісімдесят у самому центрі. Як за оренду тепер платитимуть, чи це місце вивільняється? І власне через це сир-бор? І натхненне бажання роздержавитися? Ну бодай воно не було б таким натхненним, це було б зрозумілим. Тому що або їх одразу куплять усім колективом, або вони проіснують кілька годин і закриються. До того ж незрозуміло, хто повертатиме ці злощасні вісімдесят п'ять тисяч по підписці «Чернівці» — громаді? Колектив?

Що покликало діяча з Києва у дорогу, чи хто? Це ж час, і щонайменше квитки. Спеціально до сесії. Якась надмірність в цьому. Чи не так? А де надмірінсть там і інтерес.

Все це на поверхні, а не дай Боже копнути вглиб.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте