Гра з Каспруком. Гра Каспрука

Цікаво, що говорять багато про перемогу «Рідного міста». Але мало хто оцінює перемогу БПП і Наталі Якимчук, які зайняли друге місце. Іноді буває, що зал напружено слідкує за показовими рухами ілюзіониста, а ці рухи просто відволікають від чогось дуже реального і раптом із капелюха виникають троянди чи зайчик))

Здається, Якимчук — це просто інший засіб поговорити із Каспруком (а радше із тими, хто за ним) про те саме, про що хоче поговорити «Рідне місто». Усі з розумними обличчями передрікають конфлікт міської ради і Каспрука і навіть своєрідний імпічмент мера,  у разі зняття Яценюка. Однак, вже чітко намітилася інша звязка із столицею: Бурбак-Аваков. І якщо Яценюка, цілком ймовірно, можуть злити, то Авакова у найближчий час витиснути із вищого політикуму майже неможливо. Тому що це надто дорого вартуватиме. І, якщо Яценюк піде, то звязка Аваков-Бурбак буде чинником впливу групи Яценюка-Бурбака. І утримання від різких дій у міській раді.

Каспрука, у будь-якому випадку, будуть витісняти і потісняти. Я так зрозумів, попри шалену підтримку креативного класу, реально він мало кого влаштовує і цікавить з чернівецьких політичних важковаговиків. Принаймні, зараз. І навіть шалена підтримка «креативним класом» переважно пояснюється тим, що Михайлішина вони ніколи не приймуть. Їм місто нерідним тоді буде)) В силу навіть не політичних, а кастових переконань. І їхня підтримка Каспрука великою мірою протестна проти Михайлішина. А не підтримка Каспрука як такого. До речі, головним витісняючим може стати не Михайлішин, а компромісна фігура.

Тож витісняти будуть. Але справді цікаво, хто, як, і у якому так би мовити стилі. Чи буде це агресивна лобова атака, на що є спокуса, адже Каспрук сам по собі досить слабкий. І Бурбак передбачає саме такий розвиток подій і боїться такого розвитку. Це стало зрозуміло на передвиборчій прес-конференції, коли він сказав, що у разі прийняття «незаконних рішень», міська рада може бути розпущена.

Але, швидше за все, це буде спроба повільного витискання Каспрука. Коли витісняюча сторона, так би мовити, несе слабкі репутаційні втрати, не заїдається із електоратом Каспрука, а потрохи чекає його (електорату) остивання та розчарування. Власне, не чекає, а сприяє тому. До речі, щодо сили сили і сили репутації. Як правило, в українській політиці переважала перша, зараз ніби то мала б повертатися сила репутації, боротьба репутацій. І «репутація» мала б стати важливим словом. Наприклад, Федорук впевнений, що настали саме такі часи. Рік тому — мабуть це було правильною оцінкою. А через рік — схоже, вона буде помилковою. Це якщо оцінити вектор розвитку.

Дуже цікаво і стилістично оцінити гру Каспрука і гру опозиції до Каспрука. Це таке політичне у-шу. Стиль «дракон», «богомол» тощо. От Каспрук — якраз переважно богомол, але не у сенсі комахи))) А у сенсі того, що він сподівається на прихильність Небес)) І собі живе. З ним грають у складну шахову партію, але Каспрук не бере участі у грі. І не зовсім розуміє її. Через це, треба сказати, переваги розтрачені. І тепер гра піде на рівних, або навіть у програшній для Каспрука позиції.

Його супротивники теж мають чіткий стиль, переважно агресивний наступальний. Активно залучають фігури, спробують захопити поля тощо. Іноді ця наступальність боляче б'є по ним самим. Навіть надто боляче. Щоправда, зміна політичної ситуації, можливо, має підштовхнути до того, щоб стиль не був одноманітним. І тепер якраз його час змінити. Втім, себе змінити важко.

Щодо Каспрука, то йому теж, можливо, варто змінити стиль, якщо не хоче покатитися на роликах. Але на то є у нього радники))
Тим не менш, ця боротьба і світоглядів і манер життєвої поведінки насправді дуже цікава. А, і ще це справді фінішна пряма правди.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте