Тягнибок, який торгує Україною (м). Чернівецька ремарка до львівського розслідування

Кілька великих розслідувань щодо походження грошей ВО «Свобода» спробували відкрити очі недалеким прихильникам цього МММ по продажу української мрії. Хоча намарно. Не для того закрилися ці очі, щоб відкритися від статей. Але мені хотілося б додати маленьку ремарку. Це не так розслідування, а нагадування, констатація факту. Свого часу дивувалися звідки у Тягнибока таке авто, такий будинок. І якось звелося все до політичних грошей. Насправді гроші Тягнибока, абсолютно очевидно, мають ще більш ганебний характер.   Свого часу, я певний період займався невеличкими розслідуваннями щодо шахрайств по відношенню до найбільш нещасних людей України – хворих. У мене є особисті причини для таких розслідувань.

Було це у Київі, і там відкрив для себе, який це неймовірно прибутковий, жорстокий і нахабний бізнес. І організований. Як від людей, які цим займаються, буквально тхне грошима. Афери з черговими панацеями методично зміняють одне одну. Саме афери. Звісно, такі ж ознаки афери були і у випадку з препаратом проти раку і ще сотні хвороб, із розкішною, як для піару, назвою – « Україн». Це і справді глибоко символічна назва. Я хотів би попросити тільки десять хвилин терпіння. Кожен з вас, читаючих може зайти на офіційний сайт ВО «Свобода» і побачити повідомлення на кшталт:

Олег Тягнибок допоміг знайти “Україн” для чорнобильських дітей

3 серпня у рамках проекту “Діти Чорнобиля” директор Українського протиракового інституту у Відні та автор препарату “Україн” доктор Василь Новицький, безкоштовно передав Харківській дитячій лікарні № 16 тисяч ампул свого препарату, загальною вартістю 150 тис. дол.

Ця допомога юним харківським пацієнтам стала можлива завдяки підтримці Голови Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олегу Тягнибоку. За участь у таких гуманітарних проектах Олег Тягнибок був нагороджений орденом французького уряду “За гуманітарну діяльність”.

Препарат “Україн” доктора Новицького вже давно застосовується в лікуванні онкологічних захворювань. Є безумовні успіхи і в педіатричній онкології – успішно були вилікувані  пацієнти з такими хворобами, як саркома Юїнга, нейробластома, меланома, пігментна ксеродерма. Навіть була  досягнута повна ремісія у пацієнта з хронічною мієлоїдною лейкемією.

Нагадаємо, що співпраця лідера ВО “Свобода” Олега Тягнибока, який вже тривалий час поспіль займається організацією допомоги дітям, котрі постраждали від Чорнобиля, з фірмою “Новіцкі Фарма” та безпосередньо з доктором Василем Новицьким почалася кілька років тому.

Спеціально щоб зустрітися з Василем Новицьким та Олегом Тягнибоком на прес-конференцію разом з мамою приїхав Олександр Бертуш – хлопець з Київської області, який завдяки пройденому курсу лікування “Україном” повернувся до нормального життя. “Олександр мав виражені порушення дихального апарату, задихався і, навіть, мусив спати сидячи. Після проведення лікування препаратом “Україн”, позитивні результати були очевидні. Дихання нормалізувалося, хлопець тепер має хороший спокійний сон, і дуже добре вчиться”, – констатував голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

Прес-служба ВО “Свобода”

Це повідомлення кількарічної давнини. І вже тоді людям, які крутяться в цьому, все було більш-менш зрозуміло. І, власне тоді, оскільки це було по темі, я і звернув увагу на діяльність Тягнибока, програму якого не мав і не буду мати часу прочитати. І як би все чомусь було зрозуміло. Однак, висновки контролюючих органів, м’яко кажучи, забарилися.



Наступне повідомлення, яке пропоную таке:

У Відні заарештували доктора Василя Новицького

За підозрою у шахрайстві і продажу недозволених ліків у Відні заарештували доктора Василя Новицького, повідомляє ТСН. Він відомий як винахідник препарату проти раку, який назвав на честь батьківщини. “Україн” кілька років рекламували, як панацею. Одна ампула коштувала близько ста євро. Онкологи в думках щодо його ефективності розійшлися. А в Україні тим часом заборонили продаж препарату.

Це протести родичів пацієнтів, яким не допоміг препарат проти раку “Україн”. Попри те, що за курс лікування заплатили тисячі доларів. А це винахідник панацеї – австрієць українського походження Василь Новицький зі своєю австрійською пацієнткою, яка одужала. Препарат на основі екстракту чистотілу доктор Новицький винайшов ще 1978-го року. Але так і не зміг зареєструвати його в жодній країні, окрім Грузії, Мексики та України.

“Україн” – перші ліки в світі, препарат, який дійсно виліковує від раку”, – переконував Новицький.

“Не вірю!” – сказала цього тижня австрійська поліція. І заарештувала лікаря за шахрайство і торгівлю наркотичними засобами.


І власне третє повідомлення

В аптеці Новицького і Тягнибок відхрещуються від заборонених ліків


” У львівській аптеці, серед найбільших співвласників якої є затриманий у Відні доктор Василь Новицький та Богдана Тягнибок, мати лідера “Свободи”, відхрещуються від продажу забороненого протиракового препарату “Україн”, винайденого Новицьким.

“У нас цей препарат не продавався вже декілька років. Його заборонили, тому ми перестали його продавати”, – сказали “Обозревателю” в аптеці.

Завідуюча аптеки Вікторія Новицька, родичка затриманого в Австрії Новицького, вважає арешт свого родича проспонсованим певними персонами.

“Звідки я можу знати, чого його затримали? Можливо цей скандал комусь потрібен, ось він його і зробив. Препарат “Україн” не продається в нашій аптеці вже декілька років. Взагалі в нас всі ліки продаються офіційно та проходять по паперах. З приводу затримання Новицького телефонуйте до Відня”, – каже Новицька.

Новицький став співвласником цієї аптеки в той час, коли Богдана Тягнибок працювала в ній завідувачкою”
Хто знає, що таке бізнес на онкопрепаратах, уявляє, скільки й що можна побудувати на такі гроші. Але я, власне, як вошивий про баню, завжди говорю про метафори та символи. «Україн» виявився офігенним товаром, як і Україна. Саме це співпадіння мене заворожує.  Кому, як не Тягнибоку про це знати. Ми говоримо про те, що може зробити Тягнибок. Але цікаво, чим вже не погребувала ця людина. Певно, звідси можна робити висновки – чого очікувати від неї. Статтю, до речі, безкоштовно написав. Для себе. Просто є межі відрази. 

Тому наші простуваті прихильники ВО Свобода…. Коли дивишся на них можна пустити сльозу. Втім, як і на тих, хто купився на слово «Україн»(а) у виконанні жорстокого спритника(із лікарським дипломом, до речі). Для деяких ця помилка була чи не останнєю у житті.

5 коментарів

Святослав Вишинський
Складно аналізувати ці новини, не будучи фахівцем і не розуміючись на фармакологічній індустрії, але деякі запитання все-таки напрошуються: якщо препарат був в Україні легальний і законно розповсюджувався в аптеках, а після заборони його розповсюджувати перестали — то в чому Ваша претензія до аптеки, в якій працюють родичі Олега Тягнибока? Сьогодні вони його не продають, а раніше поширювали на загальних підставах, як і всі інші аптеки в державі. Особисто я не вважаю, що до цього якось доречно приплітати ім'я Олега Тягнибока і робити його мало не співвинахідником препарату, якому вже більше 30 років.

Зрештою, навіть абстрагуючись від політичного та українського контексту — думаю, Ви маєте уявлення про те, що фармакологічна індустрія у світі є великим бізнесом, і ніякі новації, що виходять не від великих корпорацій, легального ходу не мають. Чимало прецедентів дають підстави не довіряти не лише винахідникам чудо-мікстур, але й великим і заможним виробникам ліків, цинізм яких вимірються значно більшими масштабами — і найчастіше лобіюється вкрай поважними міжнародними організаціями, урядами і поліціями (sic).
Сергій Воронцов
Проблема в тому, що Новицький від початку був бізнес-партнером Тягнибока, як з'ясувалося. А рекламу препарату Тягнибок видавав за видатні благодійницькі дії, особливо не стурбувавши себе тим, чи правда він допомагає? Проблема в тому, що люди віддавали такі-сякі гроші за те, що не варте було виїденого яйця. Лікувальні дія прпарату не підтверджена навіть в Україні.(а могли б підтвердити) Проблема в тому, що Тягнибок все ж таки має лікарський диплом, і мав би знати, що препарат має пройти відповідні випробування, для того, щоб взагалі його комусь пропонувати. А те, що корпорації все ж протягують абсолютно непотрібні препарати, так не про це зараз мова. Чи варто їх наслідувати? Проблема в тому, що зареєстрований він був у найбільш корупційних країнах(трьох). І проблема в тому, що Новіцького арештували все ж таки за шахрайство, а далеко не кожен хімік у Євросоюзі досягає такого непересічного результату. І нарштеі проблема в тому, що Україн пропонували приймати і від гепатиту і від легеневих захворювань і тд. І все це мало ознаки розкрутки пірамидки Ю-шин-се. Чим займається так би мовити опонент Тягнибока, якого б він назвав «жидомасоном» або чимсь таким. І з котрого теж вивалюються гроші.І який ретельно приховує основне джерело своїх доходів. Такі різні люди з однаковими заняттями.
Сергій Воронцов
Святослав, не працюють родичі Тягнибока. Новицькі і Тягнибоки — співвласники. І давно. Ви різницю відчуваєте?
Святослав Вишинський
Я не володію інформацією з перших рук, аби давати вичерпну відповідь стосовно участі родини Олега Тягнибока в тій чи ін. львівській аптеці. Але різниці не відчуваю — якщо препарат в Україні був легальним, то аптеки, в т.ч. і названа Вами, легально його продавали. Коли, за Вашою інформацією, поширення препарату в Україні обмежили — його перестали розповсюджувати і в цій, і в усіх інших українських аптеках. Скандальним був би факт, якби препарат розпосюджували нелегально і т.п., але згідно наведеної Вами інформації цього не було. Принаймні, таке враження складається в мене — вичерпно коментувати ситуацію, не будучи фахівцем, я не можу (допускаю, що ряд наведених фактів можуть узагалі не відповідати дійсності). То в чому, власне, «скандальність»? Якщо факт реєстрації препарату в названих країнах Вас обурює, то варто обурюватись і тим, що Україна підтримує дипломатичні зв'язки і заключає міжнародні угоди з державами, які Ви назвали «корупційними». За такою логікою корупція в Україні теж повинна делегітимувати будь-які юридичні справи в нашій країні і кидати тінь на все що завгодно.
Олександр Мартиненко
А до чого тут Тягнибок? А ви напевне прихильник ПР або КПУ, бо це лише вони оперують такими дурницями. Хоча читати смішно було:) А що чекати від Тягнибока....? Того що не дочекалися за роки незалежності, а саме хоча б надії на краще хоча б у далекому майбутньому.
Але не для автора статті, бо для нього мабуть ближче СССР:)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте